Hikmet OKUR - Okul Müdürü

Hikmet OKUR - Okul Müdürü

26.09.1959 yılında Hatay’ın Dörtyol ilçesinde doğdu.

İlk, orta ve lise eğitimini yurdumuzun değişik il ve ilçelerinde tamamladı.

1976-1980 Isparta Eğitim Enstitüsünü bitirerek öğretmen oldu.

1982 yılında Sinop-Boyabat Mehmet Akif Ersoy Lisesinde göreve başladı.

1988 yılından itibaren Adana Seyhan ilçesi 5 Ocak Ortaokulu ve Lisesinde Öğretmen, Müdür yardımcılığı ve Müdürlük görevlerini 18 yıl boyunca sürdürdü.

2005-2010 yılları arasında Borsa Lisesinde Okul Müdürü olarak görev yaptı.

2010-2019 yılları arasında Ramazan Atıl Anadolu Lisesinde Okul Müdürü olarak görev yaptı.

1 Temmuz 2019 tarihi itibariyle Şehit Ahmet Mehmet Oruç Spor Lisesi’ne Okul Müdürü olarak atandı.

Görev yaptığı sürece: Eğitim yönetimi, stratejik planlama, liderlik, uzaktan eğitim gibi onlarca seminer ve eğitim programına katıldı.

Çalışma hayatı boyunca yaptığı öğrenci merkezli eğitim, veli, öğretmen ve okul işbirliğini ön planda tutan çalışmalar sonucunda: Teşekkür, Takdir, Aylıkla ödüllendirme ve üstün başarı belgeleri aldı.

Takım çalışmasına önem veren yapısı sayesinde son görev yaptığı okul olan Ramazan Atıl Anadolu Lisesinde 4 AB - Erasmus Projelerinin Koordinatörlüğünü ve Yürütücülüğünü yaptı. Pek çok Avrupa ülkesinde Öğretmen ve Öğrencilerle proje çalışmalarında bulundu.

‘Eğitim önemli bir iştir. Bu iş en iyi okullarda yapılır. Çocuk hayata hazırlanmalı, hayattan kopmamalı, hayatla iç içe, kol kola olmalıdır. Bir çocuk okul derslerinden sınıfı geçmişse, hayat dersinden sınıfta kalmamalı’  diyen Şehit Ahmet Mehmet Oruç Spor Lisesi Okul Müdürü Hikmet OKUR bu anlayışla yoluna devam etmektedir.

112 Eposta